Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram într-o săptămână?

Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram într-o săptămână?Cât de des ar trebui să postezi pe Instagram într-o săptămână?” este o întrebare des întâlnită în rândul creatorilor de conținut. Întrebarea e foarte potrivită, mai ales în această perioadă în care algoritmii se schimbă parcă de la o zi la alta.  

În acest articol, inspirat de pe Later, ne-am propus să analizăm care este frecvența recomandată a postărilor de pe Instagram.

Chiar contează cât de des postezi? Da.

Desigur, calitatea postărilor pe care le faci nu ar trebui pusă în discuții. Însă, nici consecvența nu ar trebui ignorată. A fi consecvent în prezență este o modalitate organică, dar sigură pentru a crește. Cu cât postările tale sunt mai frecvente, cu atât publicul tău te va cunoaște mai bine și va avea încredere în tine. 

De asemenea, astfel creezi predictibilitate, iar comunitatea va ști la ce să se aștepte de la tine, oferindu-le un motiv concret pentru care să te urmărească și să interacționeze cu tine. 

Desigur, nu e ok nici să cazi în extrema cealaltă în care postezi zilnic. Stabilește-ți propriul ritm după un program rezonabil. 

Iată care sunt aspectele pe care să le ai în vedere: 

  • desfinește strategia și obiectivele tale din social media;
  • stabilește o frecvență de postări realizabilă;
  • experimentează cu diverse tipuri de postări (reels, video, carousels etc.);
  • analizează constant performanțele conținutului postat.

Cât de des e recomandat să postezi pe Instagram într-o săptămână

Iată care au fost constatările de pe urma studiului făcut pe mai mult de 22 de milioane de postări în feed:

  • Conturile cu 0-10.000 urmăritori postează în medie 3 postări de feed;
  • Între 10.000-100.000 urmăritori în medie tot 3 postări de feed;
  • Între 100.000-500.000 urmăritori postează în medie 5 postări de feed pe săptămână.

Frecvența postărilor pentru reach și engagement 

Reach-ul este un indicator valoros al expunerii tale, în timp ce rata de engagement poate indica cât de bine rezonează comunitatea cu conținutul pe care-l creezi. 

În funcție de obiectivele contului tău, dacă vrei să obții reach și engagement, iată care sunt recomandările în materie de frecvență a postărilor: 

  • Conturile cu 0-10.000 urmăritori au cele mai bune rezultate cu Reels (între 13-14 reels pe săptămână). Pe locul doi urmează postările tip carusel (1 pe săptămână).
  • Conturile cu 10.000-100.000 urmăritori generează rată de engagement mare prin postările de tip Reels (20 pe săpătmână) și videoclipuri. Pe locul doi este tot postarea de tip carousel (1-5 pe săptămână). 
  • 100.000-500.000 urmăritori au rate de engagement mai mici, dar se recomandă o combinație de postări tip Reels și carusel (5 din fiecare pe săptămână) pentru o rată de engagement mare. 

În concluzie, dacă vrei să ajungi cu conținutul tău la noi audiențe, îți recomandăm să creezi mai mult conținut de tip Reels și să-l asociezi cu o strategie eficientă de hashtags, dar și cuvinte cheie. Ia în considerare și utilizarea unei varietăți de tipuri de postări cum sunt cele carusel sau imaginile. De asemenea, îți recomandăm să citești și articolul despre cum să folosești corect Reels ca să-ți crești contul.

Indiferent cât de des alegi să postezi pe Instagram, nu te lăsa influențat doar de cifre. Așa cum spuneam și la început, crearea de conținut de calitate este mai importantă decât cantitatea acestuia. 

_____
Sursă poză de copertă: a href, Freepik.com