Cum ar putea folosi jurnaliştii Instagram

Cum ar putea folosi jurnaliştii InstagramUnele companii folosesc Instagram pentru a-şi promova produsele şi serviciile. Altele doar pentru a face entertainment cu fanii de acolo (indirect e şi asta un mod de a promova, nu?) iar alţii pentru a transmite informaţii şi noutăţi. Îi avem pe cei de la NASA care şi-au făcut cont de Instagram iar mai nou cei de la BBC au găsit o nouă modalitate de a se folosi de Instagram.

Pornind de la definiţia jurnalistului luată din wikipedia mi-am pus următoarea întrebare “Cum ar fi putea folosi un jurnalist Instagram?” şi am ajuns la 4 puncte:

1. Fotografia documentară

Patrick Brown este primul exemplu pe care-l am în minte atunci când vine vorba despre fotografia documentară. Patrick uploadează pe Instagram fotografii din Asia care reprezintă crizele regiunii iar partea interesantă e că la fiecare fotografie are o poveste de spus. Pentru cei interesaţi de fotografia documentară pe Instagram vi-l recomand pe Patrick Brown.

cont oficial:   instagram.com/patrickbrownphoto2. Ştirile Zilei într-un video

BBCNEWS a experimentat şi a câştigat. Ei sunt care au făcut asta prima oară acest experiment pe Instagram iar acum oameni de social media din lumea-ntreagă îi dau ca exemplu şi studiu de caz de cum poţi folosi video pe Instagram. Au pornit secţiunea de #instanews şi zilnic poţi să afli noutăţi şi ştiri din politica externă, ştiinţă etc într-un video de 15 secunde


3. Instainterviuri

Experimentul pe care l-am făcut împreună cu Brad Florescu e un exemplu simplu că poţi să faci interviuri cât mai transparente şi directe unde oamenii pot să interacţioneze direct cu interlocutorul. Astfel interviul prinde viaţă şi are mai multă valoare în ochii cititorilor. Cred că asemenea proiecte ar trebui să fie ceva la ordinea zilei într-o publicaţie.

4. Transmisiuni directe de la faţa locului

Cu un smartphone şi o conexiune la internet poţi să faci exclusivităţi şi celor care nu au timp să se uite la TV. Ba mai mult, chiar şi un site de ştiri ar putea să facă aşa ceva. De ce nu, oricine. Până la urmă nu despre asta e vorba în Instagram? Momentele instante din jurul tău. Well…atunci de ce nu ai prinde câteva imagini instante de la faţa locului? De ce să nu oferi exclusivitate? Think about that. Is that simple!

Journalist | Shutterstock

Comments are closed.