Despre Sony Xperia Z2 de la un instagrammer

Despre Sony Xperia Z2 de la un instagrammerEra seară şi stăteam cu Radu Bădoiu în maşină, vorbind despre ce telefon este bun pentru a face poze. Răspunsul lui a fost unul cât se poate de simplu dar mai ales profesionist:

“Aparatul ce-l simţi în prelungirea mâinii tale”

Şi acest lucru mi-a rămas în minte chiar şi în ziua de azi. Pentru că Radu avea dreptate, pentru că Radu ştia ce vorbea şi mai ales pentru că a reuşit să simplifice un lucru pe care multe alte companii reuşesc să-l complice.

Am vrut să am acest start de postare pentru că în cele ce urmează vreau să vă vorbesc despre un telefon mobil pe care l-am primit în teste de la Orange România (vă mulţumesc) şi am avut plăcerea să-l pun la încercare în excursia mea în Take Me To Romania.

Sony Xperia Z2

Xperia Z2

A fost până în momentul de faţă cel mai bun telefon pe care l-am avut în mână şi pe care l-am testat în materie de fotografie. Deşi avea un display de 5.2 inchi şi cu o “putere” de fotografiat de 20.7 MP l-am simţit mult prea mare pentru mâna mea. Pentru că unui instagrammer trebuie să-i fie cât mai uşor modul de a fotografia, uneori se-ntâmplă situaţii că trebuie să fotografieze doar cu o singură mână iar cu Z2-ul am întâmpinat câteva probleme. Deşi salvarea a venit cu butonul de Shot pus pe marginea telefonului însă nu a fost destul. În mare parte a trebuit să folosesc ambele mâini pentru a face fotografii

Chiar dacă are o cameră de 20.7 MP, cu siguranţă nu vei folosi toţi pixelii dacă vrei să le uploadezi pe Instagram. Pentru că odată uploadată imaginea pe reţeaua de photo sharing îşi pierde din calitate (testat pe propriul feed) şi de aceea toate imaginile pe care le-am făcut pe Instagram şi le-am editat cu VSCO le-am uploadat şi pe katairobi.vsco.co pentru a le avea la calitate maximă. Aşa că dacă te gândeşti să-ţi cumperi un telefon cu o cameră de 20.7 MP şi vrei să faci ravagii pe Instagram, dă-mi voie să-ţi zic că nu te va ajuta deloc. Dacă nu există creativitate, pasiune şi constanţă atunci totul va fi pe degeaba.

Majoritatea fotografiilor au fost făcute cu setarea “Superior Auto” lăsând telefonul să-şi optimizeze camera după cum credea. Am ales acest mod de a face fotografiile pentru a vedea cum se comportă telefonul în mâna unuia căruia nu-i place/ nu vrea să piardă timpul în setări. Astfel am reuşit să fac fotografii portret, landscape black and white etc. De aceea “Superior Autor” e un mare avantaj pentru cei care vor să facă fotografii cu telefonul dar se pierd în setări.

Recomand ca în asemenea excursii în care telefonul e pe post de cameră de fotografiat să se folosească şi serviciul Cloud. E mai mult decât binevenit un asemenea serviciu pentru că nu ştii niciodată când vrei să surprinzi o fotografie de moment şi ţi se rupe firul când primeşti notificarea “low space. Delete one or more of you files …”  Eu am avut serviciul de Cloud de la Orange!

Dacă vă interesează mai multe date şi detalii tehnice despre telefon puteţi accesa link-ul acesta.

Iată mai jos câteva din fotografiile făcute cu Xperia Z2 şi uploadate pe Instagram.