Instagram îți dă în sfârșit posibilitatea să îți downloadezi datele

Instagram îți dă în sfârșit posibilitatea să îți downloadezi dateleLa 8 ani de la lansare, Instagram a decis să le permită, în sfârșit, utilizatorilor să își downloadeze datele uploadate pe platformă. Fie că vorbim de informațiile personale, poze, videouri, stories, chiar și numele celor care îi urmăresc și pe care îi urmăresc sau mesaje.

Fiind vorba de multe informații, procesul de download poate dura de la câteva ore până la câteva zile.

Până acum, poți să ceri să îți downloadezi datele de pe web de aici, iar pe mobile, iOS și Android, procesul de download este acum la îndemâna câtorva useri, urmând să îi dea drumul în lumea întreagă în curând. Procesul este unul continuu.

Updateul de la Instagram vine o dată cu noile reglementări în ceea ce privește datele personale (GDPR), care vor intra în vigoare începând cu 25 mai în Europa. Dar aceasta nu este singura cauză. Instagram a devenit, de-a lungul timpului, rețeaua de go-to dacă este vorba de poze, atingând un număr de peste 800 de milioane de useri.

Așadar, datele nu ar trebuie să rămână blocate doar într-o singură rețea. De exemplu, dacă vrei să salvezi în telefon o poză pe care urmează să o uploadezi pe Instagram, trebuie să o treci prin toate toolurile de editare, filtre sau ce mai vrei tu să îi adaugi, să o salvezi separat și mai apoi să o uploadezi. Nu e mai simplu să ai posibilitatea să îți accesezi datele oricând îți dorești? Totuși, aceasta mișcare îi va mai lua Instagramului din monopol.

Până acum, cei de la Instagram nu au avut nicio problemă în a-i copia pe alții în ceea ce privește featureurile pe care le oferă. Să vedem acum, o dată cu posibilitatea downloadării datelor, dacă userii se vor îndrepta și spre alte rețele de photo sharing.

Totodată, acest nou feature de la Instagram îți va permite și să îți printezi mult mai ușor pozele preferate și să le așezi la loc de onoare în casă sau să îți decorezi biroul cu ele pentru un strop de culoare.

Tu ce spui despre asta? Îți vei downloada datele de pe Instagram?