Ce noutăți avem pentru Instagram de la Facebook Developer Conference 2018

Ce noutăți avem pentru Instagram de la Facebook Developer Conference 2018La F8 de anul acesta Mark Zuckerberg a anunțat 3 lucruri majore pe care le vor dezvolta în viitorul apropiat pe Instagram:

Update Explorer

Explorer este un feature care te ajută să descoperi conținut nou bazat pe interesele tale. La conferința s-a anunțat că sunt peste 200 milioane utilizatori zilnic al acestui feature. Așa că s-au gândit că vor să-i ofere o importanță și mai mare, redesenându-l și ușurând căutarea și găsirea conținutului relevant pentru utilizator.

Imaginează-ți Explorer ca un Google al Instagramului, doar că e bazat pe imagini și video și-ți oferă conținut în funcție de interesele tale.

Update-ul se va face pe baza Topic Channels – în loc de imagini care te-ar putea interesa, acum vei avea posibilitatea să navighezi printre topicuri bazate pe anumite interese.

Video chat

Observ că Instagram pune tot mai mult accent și pe partea privată al platformei. Asta înseamnă că DM-ul va juca un rol important în strategia de dezvoltare. Așa că Zuck a anunțat un video chat prin care poți să-ți inviți maxim 3 prieteni (cu tine 4) ca să vorbiți pe video chat. Și ca să fie și mai interesant, aveți posibiliatea să dați un minimize la video iar acesta se va “ascunde” într-un colț în timp ce tu dai scroll în feed-ul tău.

AR Cam Effect Platform

Aici Mark a atacat direct Snapchat AR filter pentru că deschide o nouă “dimensiune” creativa pe Stories. Acest pas se pare că va fi un loc super unde advertiserii și creativii pot să investească mai mult în Stories într-un mod cât mai creativ.

Kevin Systrom (CEO & Co-founder Instagram) de asemenea a anunțat că vor face o integrare directă cu aplicații precum GoPro și Spotify.

Mai multe despre prima zi de la F8 găsiți aici.