O părere despre lansarea Layout de la Instagram

O părere despre lansarea Layout de la InstagramSăptămâna trecută am primit cu toții vestea că Instagram și-a lansat oficial a doua aplicație numită Layout:

a new app that lets you easily combine multiple photos into a single image. It’s fun, it’s simple and it gives you a new way to flex your creativity. sursa

Adică e o aplicație care te ajută să faci un colaj din fotografiile tale. Ba mai mult, are și un feature de face recognition.

După Hyperlapse a venit momentul pentru puțină creativitate și pe partea de fotografie. Puțină? Well…eu cred că e destul de mare însă totul va depinde de cine o va folosi.

De ce Instagram a lansat încă o aplicație? De ce nu a introdus Layout ca și un feature in app? De ce foto colaj? De ce nu a dezvoltat posibilitatea de private message? Poate ar fi întrebări de care v-ați lovit de când am primit știrea lansării Layout sau poate că nici nu v-a interesat atât de tare această noutate, însă dacă ne uităm puțin dincolo de aplicația asta vom vedea un lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri. Încetul cu încetul Instagram va deține monopolul a tot ce înseamnă vizual în social media, de la creare/editare și până la comunitate.

Kevin Systrom e un tip care înțelege foarte bine cei 3 piloni importanți ai unei rețele de socializare: design, comunitate și optimizare. Și toate astea 3 le vom vedea tot mai mult în aplicațiile Instagram.

Voi ce părere aveți, va avea sau nu succes în rândul celor 300 de milioane de utlilizatori de Instagram?

A photo posted by Instagram (@instagram) on