Sponsored Ads pe Instagram vor rula şi internaţional

Sponsored Ads pe Instagram vor rula şi internaţionalAm fost iritat de faptul că la o conferinţă de digital unde giganţii internetului ca şi Facebook, Twitter, Skype şi Shazam nu a fost nici un reprezentant oficial de la Instagram.

L-am întrebat pe Dragoş Stanca, organizatorul evenimentului ICEEfest, de ce nu a fost şi Instagram în panel. Iar el mi-a răspuns simplu şi direct “Instagram încă nu şi-a deschis porţile pentru digital advertising. Aplicaţia oferă doar o platformă creativă dar nu şi spaţiu publicitar. Când se va deschide şi pentru această cale de advertising atunci cu siguranţă va veni la şi ICEEfest” Corect, zic eu.

Iar răspunsul oficialilor de la Instagram a şi venit pe site-ul Mashable:

“We’ll work closely with a handful of advertisers in each country who are already great members of the Instagram community. That could mean it’s a global brand with a strong presence in one of the countries, or a regional/local brand specific to that country.” a spokesperson told Mashable

E totuşi interesant să vezi că platforma are peste 200 de milioane de utilizatori lunar şi peste 65%  sunt din afara Statelor Unite ale Americii. Poate un marketer normal şi-ar începe treaba exact acolo unde e piaţa. Dar se pare că Instagram a dorit mai degrabă să testeze publicitatea pe platformă într-o ţară unde se putea controla mai uşor reacţia. Însă cu siguranţă ne putem aştepta pe viitor să vedem reclame pe Instagram chiar şi la noi în ţară.

Sunt curios care va fi primul brand din România care îşi va face Sponsored Ads pe Instagram!

Primul sponsored Ads l-am putut vedea la Michael Kors

Sursa Photo

 

Comments are closed.