Instagrammerul Săptămânii: Lorant Pandea

Instagrammerul Săptămânii: Lorant PandeaŞtiaţi că în Alba Iulia există un instagrammer care are aproximativ 23.000 de urmăritori şi face nişte fotografii extraordinare? Nu. Noah nu-i bai (vorba ardeleanului) că doar de-aia şi există categoria de “Instagrammerii Săptămânii” ca să îi scoatem la “lumina reflectoarelor”.

Pentru săptămâna aceasta l-am ales pe Lorant Pandea ca şi Instagrammerul Săptămânii şi i-am luat un mini interviu ca să-l cunoaşteţi mai bine.

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

De Instagram m-am apucat undeva in toamna anului 2011. Inainte de asta, cand m-am apucat de fotografie, achizitionandu-mi primul aparat foto digital undeva in anul 2009, am avut ca sursa de inspiratie Flickr-ul. De acolo, avand cativa fotografi preferati a caror munca o urmaream pe blog-urile lor personale, aflasem de instagram la un moment dat de la un fotograf olandez. Instagram a fost de altfel si motivul pentru care mi-am cumparat primul meu smartphone si acela fiind iPhone 4, pentru ca la aceea perioada aplicatia din cate imi amintesc mergea doar pe terminale Apple.

2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

Fotografiez orice mi se pare interesant. Dupa cum imi spunea si un utilizator pe Instagram intr-un comment la un moment dat: “you put beauty in things that would otherwise go unnoticed”. Deci cam asta imi si place sa fac. Imi place foarte mult sa calatoresc si asta fara doar si poate ii place oricarui fotograf, iar atunci cand merg intr-un anumit loc, oras etc. imi place sa o iau la pas si sa explorez .

3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

Ca orice instagrammer, la inceput foloseam filtrele celor de la Instagram insa de mai bine de un an folosesc doar aplicatia celor de la VSCO si anume VSCOcam. De altfel imi si petrec ceva timp pe platforma lor numita VSCOgrid unde imi mai caut din cand in cand inspiratie .

4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce?

Imi place foarte mult fotografia de calatorie iar instagrammerii mei preferati, pe care ii urmaresc de foarte mult timp sunt: Alice Gao, Chris Connolly, Kevin Russ, Theron Humphrey, Foster Huntington, Lavinia Cernau. Lavinia Cernau de altfel a fost prima utilizatoare din Romania pe care am descoperit-o si chiar imi aduc aminte primul comment pe care i l-am lasat fiind: “in sfarsit cineva din Romania care foloseste Instagram-ul pe placul meu!” :))…Instagram-ul devenind cunoscut si fiind utilizat de foarte multi de la noi din tara abia dupa ce s-a dat vestea ca a fost cumparat de Facebook (sau cel putin asa imi aduc aminte..)

Cont oficial instagram.com/lorantpandea


Comments are closed.