Mercur Retrograd – povestea unui brand celebru despre astrologie

Mercur Retrograd – povestea unui brand celebru despre astrologieDeși în ultima perioadă vorbim tot mai mult despre importanța conținutului video, fie sub formă de tiktoks, reels sau YouTube shorts, Mercur Retrograd dovedește contrariul.

Mercur Retrograd este un cont de Instagram crescut și apreciat pentru textele sale scurte, dar amuzante, pe un fundal simplu și alb. Dezideriu, omul din spatele poriectului, este cel mai cunoscut astrolog al momentului. Acesta a reușit să demonstrez că, într-un final, conținutul transmis este mai important decât forma cu care este transmis.

Începutul contului de Instagram

În urmă cu ceva ani, Dezideriu a început să studieze astrologia de unul singur. Ideea contului cunoscut astăzi de peste 400.000 de persoane a pornit la început de pandemie, în ideea că utilizatorii vor petrece mai mult timp pe internet decât o făceau înainte. 

Premisa de la care a pornit contul este ca mesajele transmise de el, referirile făcute la zodii, să fie relevante, dar și amuzante. Astăzi, contul Mercur Retrograd reușește să ajungă la aproape o jumătate de milion de utilizatori Instagram într-un mod cât se poate de plăcut și autentic.

Textele sale pornesc de la niște caracteristici specifice fiecărei zodii în parte, peste care adaugă texte haioase cu referire la relații, obiceiuri, calități, defecte și altele.

Alegerea denumirii „Mercur Retrograd” 

Fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată de sintagma „Mercur Retrograd”, chiar dacă nu știm exact ce înseamnă. De fapt, această noțiune înseamnă interiorizarea energiei planetei. Contrar a ceea ce credeam, că e ceva rău, când e Mercur e retrograd, introspecția noastră devine mai puternică și devenim mai conștienți de ce ni se întâmplă.

În această perioadă a lunii, este bine să ne adresăm întrebări de tipul „Ce facem?”, „De ce facem ceea ce facem” și să fim dispuși să căutăm răspunsul acestor întrebări.

Provocările Mercur Retrograd

Procesul de creativitate

Chiar dacă acest proces nu este unul ușor, este important să nu fie făcut sub presiune. 

Hate-ul din online

Multe persoane nu se simt în siguranță să se exprime cu adevărat în online pentru că le este teamă de a fi judecați.

Apreciat de mulți, dar criticat de restul, Mercur Retrograd este un cont care nu scapă nici el de hate-ul din online. În primul rând, se confruntă cu un „hate sub formă ușoară” atunci când cei care-l urmăresc îi spun că nu se regăsesc în textele și previziunile sale. Cum face față acestui tip de hate? Prin ignoranță. 

Apoi, se confruntă cu „hate mai grav” când oamenii îi spun cuvinte urâte, se ceartă pe contul lui sau înjură. În aceste cazuri, ignoranța nu mai este de ajuns, astfel că ajunge să blocheze conturile necivilizate.

Previziunile pentru anul 2022

Viitorul sună bine. Cel puțin vara anului 2022. De ce? Pentru că Jupiter vine cu o formă de entuziasm ce se va resimți diferit la toate zodiile. S-ar putea ca unii să resimtă entuziasm în viața profesională sau imaginea de sine, în timp ce alții îl simt în viața personală. 

Este important să îmbrățișăm entuziasmul din vara anului 2022, să ne lăsăm duși de val, dar fără să exagerăm.

Pentru mai multe informații despre astrologie, te invităm să vizionezi întregul eveniment World of Digital Spring 2022, transmis integral pe Facebook.

Ce zici, accepți #provocarea de a verifica contul Mercur Retrograd să vezi dacă te regăsești în postările sale? 

______
Sursă poză de copertă: Rawpixel.com, Freepik.com