Instagrammerul Săptămânii – Alexander Spatari

Instagrammerul Săptămânii – Alexander SpatariDacă vrei să ştii cum să faci fotogafii frumoase pe Instagram trebuie să-i urmăreşti pe instagrammerii potriviţi. Fiecare instagrammer are un stil aparte de a fotografia, de a transpune imaginea în felul lui.

Pentru mine fiecare zi pe Instagram e o nouă experienţă de a învăţa lucruri noi şi de a descoperi instagrammeri şi fotografii care merită mai mult decât un double tap. Aşa că azi vreau să vi-l prezint pe Alexander Spatari.

Iar pentru a-l cunoaşte mai bine i-am luat un mini interviu.

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

Am descărcat Instagram în 2010 peste câteva săptămâni după ce el a apărut în AppStore, dar în primele luni nu prea l-am folosit. După ceva timp l-am redeschis din nou, m-am implicat și de atunci încerc să fac public regulat.

Până la apariția Instagramului mereu făceam multe poze cu telefonul mobil, dar ele de obicei au fost în haos complet şi multe momente unice au fost pierdute. Instagram e o idee perfectă pentru a salva cele mai dragi clipe din viață în mod organizat şi frumos. După ce au apărut şi followeri, am realizat că şi comunitatea Instagramului e unică şi extraordinară.

2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

Nu pot să zic că Instagramul meu are o singură tematică, fotografiez aproape tot ce îmi pare frumos şi admirabil. Feed-ul meu este destul de variat şi cuprinde imagini cu arhitectură, peisaje, street foto şi altele. Aş vrea să fac mai multe poze de gen portrete şi ‘still life’, dar încă mai am nevoie de practică în aceste domenii.

3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

Cea mai preferată aplicație este VSCO Cam. Îmi place efectul natural de film al acestei aplicaţii şi cred că în prezent este cea mai bună variantă pentru prelucrarea pozelor de pe telefon mobil. Uneori folosesc şi Snapseed, care are opțiuni mişto ce lipsesc din alte aplicații. Pentru cei, cărora VSCO li se pare prea complicat, pot recomanda folosirea aplicației Afterlight. Acum n-o prea folosesc, dar are nişte filtre superbe.

4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce?

Din Instagramerii locali îmi plac pozele lui @lorantpandea, @thatlavinia, @crisam, @malostev (Moldova).

Dintre Instagramerii din străinătate îi evidențiez pe @kat_in_nyc și @_visualmemories (New York), @dannyzappa (Saõ Paolo), @djasonnam (Prague), @nashker (Hong Kong).

Toți acești instagrammeri mă inspiră, mă stimulează să explorez mai mult şi să mă perfecționez.

Cont oficial instagram.com/spatari
Comments are closed.