VSCO CAM – pentru cei care s-au săturat de Toaster sau Kelvin

VSCO CAM – pentru cei care s-au săturat de Toaster sau KelvinÎn News Feed-ul meu pe Instagram se mai pierd unele imagini care parcă au venit dintr-o altă planetă. Cu o luminozitate atât de simplă, cu un punct central binedefinit şi fără prea multe culori stridente reuşesc să mă facă şi mai curios. Intru pe profilul cui a făcut fotografia, dau un scroll printre fotografiile lui, mă uit pe hashtag-uri şi printre #photooftheday, #streetphotography, #cold, #beautiful, #instaphoto observ pierdut un cuvânt care nu-mi zice nimic – #vscocam. Ok, nici o problemă, să vedem ce se adună în jurul acestui hashtag.

Daaaang….observ o colecţie de peste 4 milioane de fotografii care parcă au fost trecute prin acelaşi filtru. Screenshot_2013-08-14-12-30-45Dar cum Prea Sfântul Google are răspuns la toate mă apuc să caut VSCO CAM şi găsesc site-ul oficial http://vsco.co.

VSCO Cam este o aplicaţie care oferă un set frumos de 10 de filtre prestabilite, cu un anumit “touch”, dar unde ai posibilitatea să te joci cu filtrele creându-ţi propria ta combinaţie. E o sursă bună pentru cei care s-au săturat de Toaster sau Kelvin şi vor ceva mai asemănător a la Rise, Valencia sau Sierra.

Momentan aplicaţia VSCO este valabilă doar pentru iOS dar în curând vor lansa şi versiunea pentru Android (pe care eu abia o aştept).

The Verge întreabă dacă VSCO CAM poate fi The Next Instagram? Dar răspunsul vine de la co-fondatorul Joel Flory. “We’re not interested in creating another social network…We wanted to create a platform that honored the art [our users] created without likes and comments…They are utilizing Instagram for what it’s great at: connecting…It’s a great communication tool, and VSCO is focused on photography tools.sursa

Până va ieşi versiunea pentru Android, vreau să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: Ce instagrammeri români ştiţi că folosesc VSCO CAM?

Comments are closed.