ȘTIRI DIN ONLINE | OCTOMBRIE: rebranding, conținut video și parteneriate

ȘTIRI DIN ONLINE | OCTOMBRIE: rebranding, conținut video și parteneriateA sosit, din nou, acea parte a lunii în care privim în retrospectivă noutățile din Social Media și Digital Marketing. Așadar, îți prezentăm cele mai interesante știri din octombrie pentru câteva dintre rețelele sociale:

Ce a însemnat octombrie pentru TikTok

1. TikTok introduce tipsurile pentru creatori

După cum vezi în exemplul de mai jos, unii creatori de pe TikTok au acum o secțiune TIPS  în opțiunile contului lor, prin care pot aplica pentru a primi tipsuri de la public.

Conform descrierii TikTok, pentru a fi eligibil să primești tipsuri, trebuie să ai cel puțin 100.000 urmăritori, iar contul tău să fie conform reglementărilor platformei. Citește mai multe informații despre monetizarea contului.

2. Unde-s doi, puterea crește

Instrumentul de editare video Clipchamp, deținut de Microsoft, a integrat suport direct pentru TikTok. Noua funcție va permite utilizatorilor să editeze și să exporte videoclipurile create direct din Clipchamp în TikTok, fără să mai fie nevoie să salveze fișierul pe un dispozitiv și apoi să-l încarce ca acțiune separată.

3. Care este secretul TikTok

TikTok a efectuat un nou studiu pentru a obține mai multe informații despre felul în care TikTok reușește să-i implice pe utilizatori și despre ce anume diferențiază platforma de altele.

După cum a explicat TikTok:

„Studiul arată că utilizatorii din întreaga lume consideră conținutul TikTok ca fiind autentic, nefiltrat și care stabilește tendințe. În același timp, când se uită în mod specific la conținutul publicitar, utilizatorii au asociat în continuare termeni precum autentic și unic, adăugând în același timp sincer, real și distractiv.”

Iată care au fost principalele constatări:

  • 53% dintre utilizatorii TikTok spun că au încredere în ceilalți utilizatori și-i consideră reali pe aceștia.
  • „ridicarea moralului” este unul dintre primele 3 motive pentru care utilizatorii de TikTok revin din nou și din nou pe platformă.
  • 59% dintre utilizatorii TikTok simt un sentiment de comunitate atunci când sunt pe TikTok.
  •  77% dintre utilizatorii TikTok spun că este un loc în care oamenii se pot exprima deschis.

Consultă raportul complet al studiului TikTok cu mai multe informații aici.

Ce a însemnat octombrie pentru Facebook

4. Lansarea programului #SheMeansBusiness

#SheMeansBusiness este un program online lansat de Facebook pentru toate femeile care conduc o afacere.  Sesiunile video, create în parteneriat cu Asociația Națională a Femeilor Proprietari de Afaceri ( NAWBO ) și Intuit Quickbooks, urmăresc să ofere „inspirație, educație și perspectivă de la întreprinderile mici conduse de femei care au continuat să persevereze și să conducă cu încredere în ultimii 18 ani. luni”. Găsești mai multe informații aici

5. Facebook și-a schimbat numele și devine Meta

În cadrul evenimentului său Connect 2021, Facebook a anunțat că-și redenumește compania „Meta”. Schimbarea survine pentru a accentua evoluția sa în următoarea etapă a conexiunii digitale. Mai multe despre această schimbare găsești aici.

Octombrie pentru Instagram

6. Mai multe mesaje între parteneri

Pentru a-și ajuta creatorii să maximizeze parteneriatele, Instagram testează introducerea unei noi secțiuni în mesaje care se va numi „Parteneriate”. Acesta va fi un spațiu dedicat pentru a ține evidența oportunităților de conținut sponsorizat și a comunicărilor.

7. Publicarea conținutului pe Instagram direct de pe desktop

Începând cu luna octombrie, poți publica conținut pe Instagram direct de pe calculatorul tău. Mai mult decât atât, Instagram a introdus funcția de „Colaborări” ce permite utilizatorilor să coautoreze la postări și la reels. Dacă persoana invitată să fie coautor va accepta invitația, ambele conturi vor apărea în postare sau Reels. Astfel, numărul de impressions și de reach va fi unul semnificativ mai mare.

8. Sfaturi pentru eCommerce

Doar câteva zile ne despart de Crăciun. Ți-ai pregătit deja campaniile pentru această perioadă? Dacă ai un magazin pe Instagram, află care sunt cele mai recente practici recomandate pentru a avea un magazin de succes.

Sperăm că acest rezumat al celor mai importante știri din octombrie în social media să te ajute să fii mai vizibil, mai autentic și să generezi cât mai multe conversii.

_____
Sursă imagine de copertă: Creativeart, Freepik.com