10 modalități (organice) să-ți crești numărul de urmăritori pe Instagram

10 modalități (organice) să-ți crești numărul de urmăritori pe InstagramInstagram a devenit o piatră de temelie în strategia de comunicare a multor branduri, reușind să genereze trafic, engagement, conversii și o comunitate bine conturată. Însă, ce se ascunde în spatele unui cont de Instagram bine realizat? De ce unele conturi reușesc să aibă zeci de mii de urmăritori pe Instagram iar altele, deși sunt constante, nu reușesc să iasă din anonimat?

Dacă prezența ta pe Instagram nu e atât de robustă pe cât îți dorești, avem vești bune pentru tine. Avem câteva recomandări de tips&tricks care să te ajute să generezi mai mulți urmăritori pe Instagram. 

Urmăritori pe Instagram: organic sau paid

Această distincție este importantă. Uneori, brandurile, creatorii de conținut sau influencerii apelează la cea mai ușoară modalitate de a obține urmăritori pe Instagram: îi cumpără sau apelează la boți. Însă, algoritmul platformei este actualizat constant și depistează conturile fake. Din acest motiv, ar trebui să elimini din start această opțiune de generare de urmăritori.

Mai mult decât atât, numărul de urmăritori pe Instagram nu reprezintă nimic dacă:

 • Nu ai reușit să creezi o comunitate;
 • Nu interacționezi cu comunitatea ta;
 • Comunitatea nu vizitează paginile de destinație.

Cum obții urmăritori pe Instagram în mod organic

1. Postează în mod consecvent

Este recomandat să ai o strategie de comunicare și un plan de conținut pentru contul tău de Instagram. Postând în mod constant, urmăritorii tăi vor ști la ce să se aștepte din partea ta și vor interacționat cu conținutul tău. Nu trebuie să faci 100 de stories pe zi, nici măcar să postezi zilnic.

Pentru o soluție rapidă și organizată, îți recomandăm să-ți pregătești postările în avans, pentru cel puțin 2 săptămâni și să le programezi din timp. Astfel te asiguri că nu ratezi nicio postare. 

2. Optimizează-ți contul de Instagram

Unul dintre cei mai importanți pași care te va ajuta să-ți crești numărul de urmăritori pe Instagram este optimizarea contului. 

 • Raportează-te la biografia contului tău ca la o „pagină principală”
 • Alege-ți un nume reprezentativ și ușor de căutat/reținut (evită caracterele speciale sau numerele)
 • Imaginea de profil trebuie să fie calitativă și adecvată

Important: Link-ul din biografia contului tău este singurul loc pentru a redirecționa traficul de pe Instagram către un site. 

Sursă: Tailwindapp

3. Primele secunde contează

Attention span-ul utilizatorilor devine din ce în ce mai mic. Asta înseamnă că ai undeva la 3-7 secunde să convingi un utilizator că merită să te urmărească. Cum faci asta? La fel de important ca cele menționate la punctul 2 este și newsfeed-ul contului tău. Un newsfeed estetic și atrăgător te ajută să creezi o impresie excelentă pentru cine îți găsește profilul.

Mai jos ai câteva astfel de exemple:

Sursă foto: Orlalarkin.com

4. Creează conținut captivant

Pentru a atrage atenția publicului pe Instagram, prima regulă este să creezi conținut captivant. Cu cât conținutul este mai atrăgător, cu atât este mai probabil că oamenii îl vor distribui. Iată câteva sfaturi despre crearea de conținut captivant și creșterea ratei de engagement pe Instagram:

 • Creează conținut video: Dacă nu vrei să apelezi la o agenție video profesională, îți poți crea propriul videoclip folosind aceste instrumente și platforme de marketing video.
 • Gândește conținut relevant pentru publicul tău: amuzant, informativ sau educativ.
 • Postează despre subiecte virale de pe alte canale cum ar fi Facebook, YouTube sau Twitter.
 • Folosește hashtag-uri pentru a genera mai multe engagement.

Află mai multe despre ce funcționează pe Instagram în 2021.

5. Folosește-te de funcția Reels

Reels este o funcție Instagram care îți permite să creezi conținut video în formă scurtă pe care să-l poți distribui cu urmăritorii tăi pe Instagram. Poți crea și edita videoclipuri de 30 secunde, adăugând audio și efecte. 

Instagram Reels oferă câteva instrumente diferite de editare video pe care le poți utiliza pentru a crea videoclipuri captivante și interesante în formă scurtă:

 • Audio: poți utiliza biblioteca audio Instagram pentru a găsi melodii și sunete de utilizat în reels
 • Efecte: la fel cum poți face și pe Instagram Stories 
 • Temporizator: înregistrezi până la 30 secunde fără să ții butonul camerei apăsat
 • Viteză și tranziții între cadre

6. Folosește hashtag-uri care convertesc

De ani de zile hashtag-urile se folosesc ca instrument esențial de descoperire de noi conturi. Pentru început, fă o listă de hashtag-uri care nu sunt prea populate, însă care pot fi descoperite de publicul tău țintă.

7. Începe o colaborare cu un micro influencer

Una dintre modalitațile prin care poți ajunge în fața unui public nou este să colaborezi cu cineva care are deja comunitatea formată.  

8. Intră live pe Instagram

Conținutul video este viitorul, iar cel mai bun mod de a-l folosi pentru a genera mai mulți urmăritori pe Instagram este să intri live. Astfel, publicul tău poate să comenteze și să reacționeze live. De exemplu, poți găzdui sesiuni live de make-up, prezentări de produse sau jocuri săptămânale. 

9.Inspiră-te de la concurența ta

Creează o listă cu alte conturi conexe nișei în care activezi. De exemplu, dacă ești în zona de beauty, poți compila o listă cu branduri și influenceri care se adresează aceluiași public căruia te adresezi tu. Apoi, studiază aceste conturi pentru a le înțelege mai bine.

 • La ce tip de subiecte reacționează mai bine publicul lor;
 • Ce postări primesc mai multe like-uri;
 • Care este frecvența postărilor;

Sfat: Apreciază și comentează comentariile pe care le primesc concurenții tăi. Acest lucru arată că ești atent la ceea ce se postează și îți va crește șansele ca utilizatorii platformei să se transforme în noi urmăritori pe Isntagram.

10. Adaugă subtitrări la stories

Știai că mulți dintre utilizatorii Instagram preferă să se uite la stories pe mute? Subtitrările reprezintă o parte importantă a asigurării accesului la videoclipuri pentru toată lumea, dar pot fi o dificultate de adăugat pe cont propriu. Instagram are un instrument inteligent care le poate adăuga automat la Stories. 

Sursă foto: Orlalarkin.com

Subtitrările sunt, de fapt, unul dintre numeroasele „autocolante” pe care le puteți adăuga la o poveste. Instagram transcrie automat ceea ce spui, însă, ca să fie totul corect, poți edita textul.

Pe măsură ce contul tău de Instagram crește, nu uita să interacționezi cu comunitatea pe care o ai deja, indiferent de dimensiunea acesteia. Și, în tot acest timp, primește-i cu brațele deschise pe noii tăi urmăritori pe Instagram.

Ce alte tactici care să te ajute să-ți crești numărul de urmăritori pe Instagram ai folosit? 

 

_____
Sursă foto cover: Syifa5610, Freepik.com