6 motive pentru blocarea sau suspendarea contului de Instagram 

6 motive pentru blocarea sau suspendarea contului de Instagram 



Nimic nu poate fi mai frustrant decât să te trezești, peste noapte, cu blocarea sau suspendarea contului de Instagram. Mai ales dacă ai investit mult timp și bani în dezvoltarea acestuia și ai reușit, într-un final, să dezvolți o comunitate. 

Tipuri de “penalizări” din partea Instagram

  • Permanente: în acest caz, recuperarea contului este aproape imposibilă
  • Temporare: datorită unor activități considerare suspecte. Cel mai adesea, Instagram elimină automat această interdicție în 24 de ore
  • Parțial-temporare: cel mai adesea se impută din cauza spamului sau altui comportament considerat suspect. În acest caz, e posibil să nu ai permisiunea să dai follow, deși poți în continuare să trimiți mesaje

Cum să eviți blocarea sau dezactivarea contului de Instagram

Dacă vrei să eviți blocarea sau suspendarea contului de Instagram, cel mai simplu este să eviți următoarele comportamente:

1. Follow sau alte acțiuni făcute în masă (de tine sau de alte aplicații terțe)

Cel mai frecvent motiv pentru care Instagram poate bloca temporar un cont este dacă acesta trimite prea multe solicitări de follow.  

În cifre, “prea multe”, înseamnă 60 de acțiuni pe oră din fiecare categorie: follows, comentarii, mesaje.  

Atenție, însă. Dacă ai un cont nou-nouț, restricțiile se înjumătățesc la 30 de acțiuni pe oră: 30 de follows, 30 de mesaje și 30 de comentarii.

Încălcarea acestor reguli atrage adesea blocarea temporară pentru o anumită perioadă ce diferă de la 2 ore la 2 săptămâni. 

2. Postezi prea des

Știm că, atunci când ai ceva important de transmis sau vrei să comunici cu comunitatea, ai tendința de a posta des. Pentru a evita blocarea contului tău, îți recomandăm să-ți definești perioada ideală pentru a posta și să postezi doar atunci când ai cel mai mare reach. 

3. Reclamațiile venite din partea utilizatorilor

Indiferent de motivul pentru care dau click pe butonul “report”, dacă mai mulți utilizatori fac asta, Instagram îți va bloca contul. Motivele pentru care utilizatorii dau report sunt diverse: follow în masă, publici conținut necorespunzător, insulți etc. 

4. Încălcarea drepturilor de autor

O chestiune foarte importantă pentru Instagram este respectarea drepturilor de autor. Aplicația îți oferă șansa să te faci vizibil, să te promovezi sau să câștigi bani din contul tău, însă, ține morțiș să faci asta într-un mod autentic. Dar, cu puțină creativitate poți chiar să dobori recordul pe Instagram. 

Toate imaginile pe care le postezi trebuie să-ți aparțină sau să fie autorizate de autorii lor. Chiar și dacă folosești o melodie pentru care nu ai obținut dreptul de folosință, Instagram îți poate bloca contul.

5. Videoclipuri și imagini care încalcă regulile Instagram

La fel ca și în cazul Facebook, Instagram folosește Inteligența Artificială pentru a depista conținutul care încalcă regulile comunității Instagram sau condițiile de utilizare. 

  • Conținut cu nuditate (chiar dacă are o natură artistică sau creativă): contacte sexuale, organe genitale, fese complet nude, sfârcuri feminine. Încă este permis conținutul în contextul alăptării, nașterii sau perioadei postnatale.
  • Încurajarea terorismului sau crimei organizate
  • Vânzarea și cumpărarea de arme de foc, produse alcoolice și din tutun sau de medicamente ilegale sau cele care se eliberează pe bază de rețetă.
  • Vânzarea și cumpărarea de animale vii între persoane fizice sau comercializarea unor animale pe cale de dispariție
  • Conținutul cu caracter sexual care implică minori sau amenințările cu imagini intime au toleranță 0 din partea Instagram
  • Amenințări credibile sau limbaj care incită la ură
  • Conținut care degradează sau defăimează unele persoane
  • Preiei identitatea unei alte persoane

În general, Instagram permite discuțiile aprinse despre persoane care au apărut în știri sau care au o audiență publică de mari dimensiuni, datorită profesiei sau activităților pe care le desfășoară.

De multe ori, însă, AI poate poate să dea erori și să blocheze un cont pe nedrept, deoarece nu înțelege scrisul, doar scanează și judecă poza. De exemplu, postarea unei fotografii cu talibani, chiar și însoțită de o descriere care nu incită la ură, poate atrage blocarea sau suspendarea contului de Instagram.

Apropo, citește aceste sfaturi dacă ești părinte și postezi conținut cu copiii tăi. 

6. Conectarea de pe diferite dispozitive

Dacă obișnuiești să te conectezi la Instagram de pe diferite și confirmi conectarea, șansele să ai contul blocat sunt minime. Însă, dacă nu confimi, Instagram poate considera că ai contul spart și-ți poate bloca instant contul.

Ce-i de făcut dacă Instagram ți-a blocat contul?

În cazul în care Instagram te-a penalizat și te-ai trezit cu contul blocat sau suspendat, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a-ți recupera contul. 

  • Caută în căsuța de email. Dacă ai primit un e-mail de la security@mail.instagram.com prin care ești înștiințat că adresa ta de e-mail a fost schimbată, ai putea anula această modificare selectând anulează modificarea din mesaj. Dacă au fost modificate și alte informații (de exemplu, parola) și nu poți să schimbi la loc adresa de e-mail, solicită un link de conectare sau un cod de securitate de la Instagram.
  • Solicită un link de conectare de la Instagram. Poți să soliciți să îți trimită un link de conectare pe adresa ta de e-mail sau la numărul tău de telefon.
  • Cod de securitate sau asistență de la Instagram. Dacă nu reușești să-ți recuperezi contul folosind linkul de conectare primit, poți solicita asistență.

Dacă te poți conecta în continuare la contul de Instagram, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a încerca să-ți păstrezi contul în siguranță:

  • schimbă-ți parola
  • activează autentificarea cu doi factori
  • confirmă-ți numărul de telefon și adresa de e-mail
  • șterge conturile asociate pe care nu le cunoști.

În situația în care ai fost temporar blocat, nu face nimic. Pur și simplu nu are sens. Așteaptă până când Instagram îți reactivează contul și asigură-te că nu mai repeți acțiunile care au dus la blocarea temporară.

_____
Sursă poză copertă: Techola.net