Portret de Instagrammer – Daniel Ciucă

Portret de Instagrammer – Daniel CiucăNu aș putea spune că mă cunosc de o viață cu Daniel, însă este genul acela de persoană care îți intră la suflet încă de la primele interacțiuni. L-am întâlnit pentru prima dată la un instameet, moment în care nu ne aveam nici măcar la follow, iar de atunci au mai apărut și alte ocazii în care am făcut schimb de experiențe.

Părerea mea este că nu are rost să fac o introducere prea pompoasă, Dani face o muncă extraordinară pe Instagram, iar cuvintele nu îl lasă la greu, după cum veți vedea în rândurile care urmează.

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

Istoria mea cu Instagram este destul de recentă. Am descoperit întâmplător Instagram în momentul în care am cumpărat noul meu telefon, Huawei P9 Plus, în Aprilie 2017. Cunoșteam platforma Instagram după renume, dar nu am avut niciodată cont creat. Instagram a venit preinstalat pe telefon și am cedat tentației de a îmi face un cont. M-a cucerit pe loc! Am descoperit pe această platformă o comunitate de oameni frumoși, unită de aceeași pasiune pentru fotografie. Datorită acelorași pasiuni comune,

Instagram mi-a oferit ocazia să îmi fac prieteni noi, având ocazia să leg prietenii cu ei atât online, cât și față în față. De asemenea, am descoperit pe Instagram locuri minunate din diverse colțuri ale lumii, alimentând astfel și mai mult pasiunea mea pentru călătorii.

La puțin timp după ce am descoperit această platformă, mi-am dorit să transform contul nou creat într-un jurnal fotografic de călătorii, în care să prezint diverse destinații vizitate de mine, sub forma unor capitole, care să inspire cât mai multe persoane să viziteze aceste locuri.

Am fost plăcut surprins să văd că fotografiile pe care le prezint sunt apreciate atât de cei ce mă urmăresc, cât și de conturile care distribuie cele mai bune fotografii, având privilegiul de a fi redistribuit de pagini cu zeci si sute de mii de urmăritori. Aceste aprecieri sincere mi-au dat încredere și m-au încurajat să dezvolt mai departe proiectul jurnalului de călătorii. Mai mult decât atât, lucrez și la dezvoltarea unui blog în care să prezint într-un mod mai detaliat aceste destinații.

2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

Fotografiez străzi, clădiri cu arhitectură deosebită și peisaje. Îmi plac mult atât orașele noi, cât și orașele cu o istorie veche. Încerc să surprind în cadru frumusețea momentului și locului respectiv, astfel încât să trezesc în cei ce mă urmăresc dorința de a vedea cu ochii lor locurile repective. De asemenea, ador să petrec mult timp în natură – simt că în natură îmi încarc cel mai repede “bateriile”. De aici și pasiunea pentru fotografia de peisaj.

3. Cu ce fotografiezi, camera sau telefonul?

Fotografiile pe care le fac sunt atât cu telefonul, Huawei P9 Plus, cât și cu camera Sony Alpha 6000. Sunt foarte mulțumit de fotografiile făcute cu amândouă. Sistemul dual camera dezvoltat de Huawei împreună cu cei de la Leica face minuni atât în fotografia de zi cât mai ales în fotografia de noapte. Obiectivele folosite pe camera Sony Alpha 6000 sunt Sony 18-105 mm pentru fotografia de zi și de oras și Samyang 12mm F2 pentru fotografia de noapte și de peisaj.

4. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

Pentru editarea fotografiilor folosesc exclusiv Snapseed. L-am descoperit cu mult timp înainte de Instagram și am fost foarte mulțumit încă de atunci. Nu folosesc niciodată filtre predefinite. Le editez întotdeauna manual. La fiecare fotografie pe care o editez încerc să nu supraeditez. Cred că este important să arăt locurile prezentate cât mai realist. Cred ăa mai importantă decât editarea în sine este povestea pe care ar trebui să o spună fotografia. O fotografie bună este atunci când cei care o văd se opresc pentru câteva momente din răsfoirea feed-ului și savurează momentul unic prezentat de fotograf. În cazul fotografiilor mele, cel mai mult îmi doresc să inspir pe cei care le văd, să dorească să descopere acele locuri cu ochii lor.

5. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce?

O altă parte frumoasă a Instagram este că tot conținutul este unic (cu excepția paginilor de feature).

Fiecare fotograf captează un loc într-un moment unic, într-o viziune unică.

De aceea consider că pe Instagram nu există o “competiție” între instagrameri, deși am simțit că sunt câțiva care cred acest lucru.

In ceea ce privește conturile care îmi plac, este greu să enumăr doar câteva. Sunt multe, din domenii diferite. Am descoperit în această comunitate oameni foarte talentați, care mă inspira zi de zi.

Îmi plac multe conturi, dar dacă ar fi să aleg doar câteva, i-aș menționa pe @ionut1979gs și @crisurosca – îi admir foarte mult pentru că își propun și reușesc să viziteze atât de multe locuri din toate colțurile lumii; Îi admir pe @ionut_petrea și pe @alexbulgariu pentru fantasticele fotografii de peisaj; Urmăresc cu mare plăcere conturile de lifestyle: @brigittethom, @ancararinca și @oannriz. Cadrele lor arată întotdeauna frumusețea din detalii, sunt foarte colorate și pline de viață.

Ca o concluzie, vreau să menționez că pentru mine Instagram inseamnă descoperirea și dezvoltarea a două dintre cele mai mari pasiuni ale mele: Călătoriile și fotografia. Instagram mi-a oferit și imi oferă zilnic inspirație prin descoperirea continuă a unor oameni deosebiți, cu un conținut extraordinar.

Comments are closed.