Daniel Papa, Streets of my city: “My city” nu este neapărat orașul meu, ci este orașul fiecăruia dintre noi

Daniel Papa, Streets of my city: “My city” nu este neapărat orașul meu, ci este orașul fiecăruia dintre noiDaniel Papa este unul dintre cei mai fioroși oameni pe care poți să îi întâlnești, dacă ți-e frică de oamenii tatuați. L-am cunoscut prima dată pe Twitter prin 2010, iar un an mai târziu am dat de el la o ediție Webstock, unde ne-am cunscut față-n față. Nu este deloc fioros, ba dimpotrivă, e un om calm, pro activ, cu foarte multe idei și, mai nou, plimbăreț și alergător de cursă lungă.

“Streets of my city” nu este primul lui proiect online. Mai are câteva la activ, printre care se numără chiar și un blog cu și despre tatuaje. Dar, pentru că noul proiect este în strânsă legătură cu Instagram și fotografia, am decis să îl invit la o discuție amicală pe această temă.

Mi-ai atras atenția cu “Streets of my city” exagerat de repede. La fel de repede precum am și înțeles ce înseamnă. Știu că în ultima vreme călătorești mult. Așa ți-a venit ideea? Întrebare clișeică, știu, dar trebuie să cunoaștem originile.

Oarecum. De fapt, și vorbesc serios, stăteam într-o seară și mă gândeam ce să mai fac cu timpul meu liber. Am destul timp și mă cam plictiseam. Așa că mi-a venit o idee pe care am pus-o deja în practică: Streets of my city.

Streets of my city are și un concept. Hai să-l explicăm să ne asigurăm că-l înțelege toată lumea.

Denumirea de “Streets of my city” a venit de la ideea că vreau să arăt celor din jur orașul meu în care locuiesc, așa cum este el, nu doar cum îl vezi prin căutările de pe Google. Știi că atunci când cauți pe Google imagini despre un anumit oraș, motorul de căutare îți întoarce numai imagini cunoscute de toată lumea și nimic în afara ariei turistice a orașului. Așa că mi-am dorit ca oamenii să vadă cum arată un oraș din centrul Franței, pentru că de fiecare dată când un străin aude de Franța, se gândește inevitabil la Paris sau la Nice. Inițial am vrut să pun doar fotografii din orașul meu, dar am mers puțin mai departe. De ce să mă opresc la un singur oraș? În ultima vreme am călătorit foarte mult și m-am gândit că, dintr-o dată, „my city” poate deveni orice oraș pe care-l vizitez. Și atunci am zis că voi pune fotografii din orașul în care locuiesc, dar și din cele pe care le voi vizita. Spre exemplu, săptămâna viitoare voi ajunge la Paris și voi pune ceva de acolo, dar ceva nu atât de turistic. Revenind la conceptul de „my city” așa cum îl văd acum, el poate fi orice oraș din lume. Am observat că oamenii, în general, sunt foarte mândri de orașele lor, unde au fost născuți sau unde locuiesc. De aici am mers mai departe și am ajuns să schimb pagina de Facebook din blogger, cum era inițial, în community, cum este acum.  

De ce ai făcut asta?

Pentru că „my city” nu este neapărat orașul meu, ci este orașul fiecăruia dintre noi.

“Streets of my city” sunt străzile orașelor din lumea întreagă, văzute prin lentila telefonului. Ideea este ca fotografiile să fie făcute doar cu telefonul și cu nimic altceva, singurele lucruri pentru a prelucra imaginile fiind doar aplicațiile pe care ți le instalezi.

Cum sună viitorul petru Streets of my city? Sau e prematur să vorbim despre asta?

Deocamdată am o pagină de Facebook și un cont de Instagram care sunt legate între ele. Recent am cumpărat domeniul streetsofmycity.com și vreau să fac un site de tip user generated content, unde utilizatorii să arate lumii orașele lor așa cum sunt ele, cu străzile lor, cu piețele lor, cu statuile lor.

Un site unde poți vota fotografiile celorlalți și unde cea mai votată fotografie să fie gen strada lunii sau ceva de genul ăsta. Ar mai fi ideea că unele străzi îți aduc aminte de ceva drăguț din viața ta și atunci poți pune o fotografie cu o stradă și cu toată povestea din spatele ei.

În primele 3 zile am strâns 81 de like-uri pe pagina de facebook și 78 de followers pe Instagram. Mai mult decât atât, am început să primesc poze de la fanii paginii din Londra. Până acum am câteva poze bune, deși toate din Londra. Dar e încurajator ce se întâmplă și sunt încântat de reacții.

Te-ai gândit să adopți practica “guest user”?

Chestia asta cu invitatul altora să publice pe cont, care am văzut că se practică, vreau să o las pentru mai târziu. Deocamdată mă axez pe fotografiile din orașul unde locuiesc și pe unde mai mă plimb. Dar va fi la un moment dat o mare comunitate.

Dacă îți place ideea de a colabora pentru Streets of my city, atunci contactează-l pe Daniel. Sigur va fi încântat să afle că are cu cine să colaboreze.  

Comments are closed.