Instagram Stories + Giphy = feature nou

Instagram Stories + Giphy = feature nouAnul trecut în noiembrie, The Next Web alcătuia o listă cu noi featureuri care s-ar putea să apară pe Instagram anul acesta. Chiar dacă nu a existat o poziție oficială a celor de la Instagram, ci doar o variantă de test pe care au găsit-o, se pare că mișcarea a fost făcută și tot mai mulți useri au acest nou feature de câteva zile încoace. Această nouă funcționalitate va diferenția Instagram Stories de Snapchat, făcând-o o copie mai puțin fidelă decât era până acum.

În parteneriat cu Giphy, Instagram a introdus în Stories GIFuri cu un background invizibil, pe care userii îl pot adăuga fie pe poze sau pe videouri.

Începutul poveștii dintre Facebook și Giphy e de când au introdus GIFuri pentru Messenger Kids, serviciul de mesaje pentru copiii sub 13 ani, unde au introdus GIFuri alese cu grijă, care să fie folosite de cei mici.

Așadar, pe lângă stickerele deja cunoscute: polls, location, weather, clock, hashtag, selfie, emoticons și altele, Instagram a adăugat și stickerul de GIF. Iar pentru a-l atașa, trebuie să urmezi pașii simpli pe care îi faci oricând vrei să adaugi un sticker la un Instagram Story. Vezi în videoul de mai jos cum:

Chiar dacă Instagram are Boomerang, aplicația de creat GIFuri pe care a integrat-o și în Stories, acestea pot fi folosite doar de userul care le-a creat. Integrarea Giphy în Instagram Stories le permite userilor să creeze GIFuri pe care să le poată folosi oricine are cont pe rețeaua de socializare. Să fie, totuși, acesta un punct slab al colaborării, având în vedere că Giphy este o platformă pe care oricine poate adăuga un GIF? Depinde foarte mult de cât de atent selecționate vor fi de către cineva de la Instagram/ Facebook.

Tu ce părere ai despre introducerea GIFurilor în Instagram Stories? Ai deja această opțiune? O să o folosești?