Știri din Online | Iunie: Despre comunități și alte noutăți

Știri din Online | Iunie: Despre comunități și alte noutățiLuna iunie a adus cel puțin la fel de multe schimbări și actualizări în Social Media precum a adus și luna mai. Așa că, te invităm să te așezi confortabil și să citești care sunt cele mai relevante noutăți aduse de rețelele sociale în această lună.

Noutăți legate de comunități și moderarea lor

Administratorii de grup pot activa funcția de postare anonimă pe Facebook

Facebook are câteva funcții fantastice pentru grupuri, iar una dintre ele este postarea anonimă (unde un membru poate posta fără să-i fie afișat numele). 

De ce postează oamenii anonim? Când vine vorba de subiecte de discuție sensibile, oamenii se simt mai în siguranță dacă nu le este afișat numele. Așadar, dacă în grupul tău se discută subiecte legate de: 

 • Sex, identitate sexuală și sexism
 • Politică și religie
 • Excludere socială: rasism sau discriminare
 • Traume și violență
 • Lupta personală și dependențe

…atunci, după activarea postării anonime, membrii grupului pot fi mai implicați să posteze mai regulat și să aibă conversații mai oneste, deschise și autentice. 

După ce setarea de postare anonimă va și activată, un nou buton post anonim va apărea sub câmpul „creați o postare”. Postarea anonimă va fi afișată ca postare creată de „Participant la grup”. 

Ești administrator al unui grup de Facebook? Iată cum să activezi postările anonime: 

 • Deschizi panoul de administrare al grupului.
 • Apeși butonul Setări.
 • Mergi jos până la secțiunea Caracteristici.
 • Alegi opțiunea de postare anonimă.

Facebook afișează diagrame detaliate de participare ale utilizatorilor

Facebook introduce o nouă funcție de rezumat pentru membri, care permite administratorilor să vadă un rezumat consolidat al activității fiecărui membru în grup. Rezumatul include informații cum ar fi frecvența postărilor membrului respectiv sau frecvența comentariilor sale.

Cum  poți verifica activitatea membrilor grupului tău?

 • Deschide grupul Facebook pe care îl administrezi
 • Alege profilul celuilalt participant
 • Mergi jos pentru a vedea diagrama de activitate

Asistență la administrarea grupurilor

Aceasta le va permite administratorilor de grup să-și stabilească propriile criterii în jurul a ceea ce vor să modereze, ba chiar să modereze automat atât postările, cât și comentariile pe baza acestor reguli. 

Administratorii pot acum, de exemplu, să refuze automat comentariile care includ un link către un site terță parte. 

„Administratorii pot limita temporar frecvența cu care membrii grupului pot comenta și pot controla frecvența cu care pot fi făcute comentarii la anumite postări selectate de administratori.”

Noutăți introduse de Instagram în iunie 2021

Instagram pregătește instrumente care vor favoriza comerțul electronic

Instagram urmează să lanseze două funcții noi: Camera Search și Visual Search care vor crește semnificativ comerțul electronic. 

Camera Search este un motor de căutare vizual care va permite utilizatorilor să caute produse în magazine făcând o fotografie sau alegând o imagine din galeria dispozitivului lor. 

Funcția visual search  va permite utilizatorilor să caute produse într-un magazin pe care le-au văzut într-o anumită postare.  

Postările în feed-ul Instagram direct de pe desktop vor fi posibile în curând

După ani de zile în care s-a concentrat exclusiv pe aplicația mobilă, Instagram se gândește să permită utilizatorilor să posteze direct de pe computerul lor. 

Interesul pentru conținutul audio continuă să crească

Clubhouse le permite utilizatorilor să-și adauge conturile de Instagram și Twitter la profilurile lor. Cu doar o lună în urmă, aplicația Clubhouse pentru Android a atras două milioane de utilizatori.

Facebook a anunțat că urmează să-și lanseze propria platformă de podcast. Cu alte cuvinte,  proprietarii de pagini de podcast vor putea să-și distribuie conținutul prin intermediul unui flux RSS într-un News Feed separat în cadrul Facebook. 

Alte rețele sociale, alte noutăți din luna iunie

YouTube își modifică politica cu privire la videoclipurile vechi nelistate, în timp ce adaugă și testarea unui nou proces pentru a evidenția mai bine încălcările politicii pentru utilizatori în cadrul videoclipurilor lor. Videoclipurile nelistate sunt acele clipuri care pot fi vizualizate doar de către cine are link-ul către acel clip. Însă, Youtube a anunțat că toate videoclipurile nelistate încărcate înainte de 2017 vor fi făcute private, începând cu 23 iulie 2021.

Ca parte a Săptămânii Internaționale a Micilor afaceri, Youtube a organizat un eveniment care a prezentat modul în care IMM-urile folosesc aplicația pentru promovare. 

După cum a explicat YouTube:

„Potrivit datelor sondajului, 72% dintre întreprinderile mici din SUA afirmă că YouTube le ajută să își sporească prezența online, folosindu-l ca instrument pentru a-și pune în evidență produsele și serviciile. Un aspect unic al YouTube este acela că permite poveștile umane din spatele acestora întreprinderile să strălucească, construind o conexiune cu publicul care devine investit în narațiunile și succesul lor. “

TikTok a devenit sponsorul principal al VidCon 2021, preluând locul 1 de la YouTube, care a fost susținătorul principal al evenimentului încă din 2013.

YouTube este oarecum conștient de amenințarea pe care o prezintă TikTok în acest sens, motiv pentru care și-a lansat propria opțiune asemănătoare TikTok, feed-ul Shorts fiind recent extins în mai multe regiuni . YouTube spune că Shorts are deja până la 6,5 ​​miliarde de vizionări zilnice – în creștere de la 3,5 miliarde la sfârșitul anului 2020. 

TikTok a lansat TikTok Jump,  o nouă modalitate prin care creatorii de conținut pot partaja conținut interesant și informativ pe TikTok. Jumps sunt mini-programe prin intermediul cărora creatorii de conținut pot conecta videoclipurile lor. Utilizatorii din întreaga lume pot face clic pe aceste linkuri pentru a explora rețete, pentru a participa la teste, pentru a descoperi instrumente utile de învățare și multe altele, creând experiențe mai dinamice și practice pentru comunitatea lor.

Acestea sunt doar câteva dintre noutățile aduse de luna iunie în Social Media. Dacă am ratat vreo noutate, te rog să ne spui printr-un comentariu. 🙂