7 sfaturi de productivitate pentru managerii de rețele sociale

7 sfaturi de productivitate pentru managerii de rețele socialeAvând în vedere numeroasele taskuri ce vin din gestionarea rețelelor sociale, este esențial să identifici procesele de eficiență care îți permit să generezi rezultate maxim într-un timp limitat. 

Dacă ești social media manager, fie că ești freelancer sau angajat într-o agenție, în acest articol vei găsi cele mai importante 7 sfaturi de productivitate care te vor ajuta să lucrezi mai eficient.

1. Grupează sarcinile

După cum sugerează și titlul, gruparea sarcinilor se referă la realizarea unor sarcini similare la un anumit moment dat.

Gruparea, mai degrabă decât trecerea de la o sarcină la alta, te va ajuta să-ți menții concentrarea. Iată și un exemplu concret în acest sens: dacă ai de programat postări pe rețelele sociale pentru o săptămână, programează-le pentru toate conturile pe care le gestionezi. 

Odată ce termini cu această sarcină, poți trece la următoarea.

De asemenea, dacă vrei, poți combina gruparea sarcinilor cu Tehnica Pomodoro (în care alternezi 25 de minute de muncă cu 5 minute de pauză).

Dacă vrei să înveți mai multe despre gruparea conținutului, îți recomandăm să citești acest articol.

2. Reciclează postările mai vechi

Majoritatea conținutului din rețelele sociale se concentrează pe informații noi. Însă, te-ai gândit să refolosești conținutul evergreen? 

Conținut evergreen = materialele ce rămân mereu de actualitate pentru utilizatori. Cu alte cuvinte, își păstrează valoarea în timp și pot fi refolosite de mai multe ori. 

Iată câteva idei concrete de conținut evergreen:

 • articole despre Frequently Asked Questions (FAQs)
 • ghiduri “How To” 
 • tutoriale
 • testimoniale
 • resurse valoroase și educative din industrie

Printre cele mai valoroase sfaturi de productivitate se numără și reciclarea conținutului creat deja. Pe măsură ce programezi postări, asigură-te că promovezi și conținutul care este încă relevant și/sau are performanțe bune din punct de vedere istoric.

3. Învață să spui nu

Bineînțeles că întotdeauna vrei să spui da, dar uneori cel mai bun lucru de spus este nu. Sigur, dacă nu vrei să te supraîncarci cu munca.

Secretul constă în stabilirea priorităților tale și acționarea în consecință. Menține-ți concentrarea asupra priorităților tale de marketing pe rețelele sociale și, dacă apare un task care nu se află în aceste priorități, spune-i pas.

Dacă întâmpini dificultăți în a spune nu, învață să delegi sarcini.

Cu aceste sfaturi de productivitate, vei descoperi că faci mai multe în mai puțin timp. 

4. Fii cu ochii și pe cifre

Revizuiește-ți performanța rețelelor sociale în fiecare lună sau trimestru pentru a evalua ce tactici funcționează și ce nu.

Nu are rost să faci același lucru dacă nu dă rezultate.

5. Automatizează cât de mult poți

Automatizarea sarcinilor repetitive este întotdeauna o idee bună – mai ales pentru managerii de rețele sociale care au multe de făcut. 

Iată câteva sarcini pe care le poți automatiza pentru a economisi timp:

 • Gestionarea clienților – folosește Trello sau Asana
 • Facturi – trimite facturi automate folosind Paypal
 • Marketing prin e-mail – utilizează Mailchimp pentru a-ți programa campaniile de e-mail 
 • Editarea imaginilor – editează în bloc fotografiile cu ajutorul Lightroom
 • Creare de conținut – transformă orice șablon într-o postare cu ajutorul Canva
 • Programarea conținutului – programează conținutul lunar folosind Buffer sau Facebook Business
 • Engagement – petrece 30 de minute pe zi lăsând comentarii pe Instagram
 • Hashtaguri – salvează-ți hashtag-urile într-un fișier text

6. Folosește un Chatbot

Dacă tot vorbeam despre automatizări, știi prea bine că a trebui să răspunzi la fiecare mesaj de pe paginile de social media ale companiei poate fi un incredibil consumator de timp.

Soluție: automatizează mesajele cu un chatbot Facebook Messenger.

Chatboții Facebook Messenger pot fi creați în câteva minute (fără a utiliza niciun cod) și pot gestiona cu îndemânare multe întrebări. În plus, dacă interogarea este avansată, o persoană reală poate prelua chatul în orice moment.

7. Renunță la multitasking

Îți verifici căsuța de e-mail în timp ce pregătești un articol? S-ar putea să faci mai multe lucruri deodată, și, adevărul este că eficacitatea și concentrarea ta sunt diminuate când faci asta.

Chiar și studiile confirmă faptul că IQ-ul nostru scade, iar hormonii de stres cresc când facem multitasking. 

Soluția este să te dedici cu toată atenția atunci când îndeplinești o anumită sarcină și să nu încerci să faci mai multe lucruri simultan.

Un sfat în acest sens este și dezactivarea notificărilor de pe telefon și desktop, astfel încât să poți lucra fără să fii distras.

În concluzie, productivitatea poate fi o provocare pentru managerii de rețele sociale care au mai multe taskuri de finalizat într-o perioadă limitată de timp. 

Mai mult decât atât, sfera digitală este într-o continuă expansiune, ceea ce-i poate determina pe marketeri să preia mai multe sarcini decât sunt capabili să ducă. 

Implementarea acestor sfaturi de productivitate poate dura timp și necesita practică, dar odată ce te obișnuiești cu aceste procese, productivitatea ta se va îmbunătăți.

Ce alte idei de productivitate ai mai adăuga în lista de mai sus? Răspunde-ne într-un comentariu.

_____
Sursă poză de copertă: Rawpixel.com, Freepik.com