Cum să-ți optimizezi biografia TikTok

Cum să-ți optimizezi biografia TikTokȘtiai că o biografie scrisă bine poate face diferența între un utilizator care-ți dă follow sau nu? Există o vorbă celebră care spune că prima impresie contează. Este la fel și pe rețelele sociale. Iar prima impresie începe cu biografia ta pe TikTok.

Fie că ești creator de conținut, influencer sau brand, dacă îți dorești să crești engagementul, awarenessul sau vânzările, biografia te ajută în această călătorie.

Iată 6 sfaturi și trucuri care te vor ajuta să-ți personalizezi biografia TikTok pentru a-ți transforma pagina într-una uluitoare.

Biografia TikTok: 6 sfaturi către perfecțiune

La fel ca și pe Instagram, biografia este prima și cea mai bună șansă de a te prezenta potențialilor urmăritori.

Sfat #1: Alege un nume de utilizator clar de afișat și la obiect

Un nume bun, memorabil joacă un rol vital în biografia TikTok. Nu doar că dă tonul pentru ceea ce transmite contul tău, dar te și asigură că apari în căutările de cuvinte cheie relevante.

De asemenea, acesta este vizibil pe fiecare videoclip distribuit de tine, ceea ce îl face parte din identitatea profilului tău.

Nimeni nu-și va aminti un profil cu numele @xhd26403redlove, compus din litere și cifre. Așadar, alege un nume simplu de reținut, cum este @simplydigital.

 

  • dacă reprezinți un brand, folosește numele companiei, ca să eviți confuziile
  • dacă ești creator de conținut, folosește numele tău complet sau un nickname cu care te asociază utilizatorii

Sfat #2: Adaugă un link în biografia ta pentru a genera trafic

TikTok îți oferă o singură posibilitate de a insera un singur URL pe profilul tău. Poți alege cea mai recentă postare de blog, un landing page sau orice altă pagină dorești.  

Cealaltă opțiune este să promovezi mai multe link-uri printr-un link în serviciul bio. Cu acest tip de serviciu, poți direcționa oamenii către o pagină web care are o colecție de link-uri de pagini pe care le pot vizita.

Pentru a profita de această opțiune, poți folosi Linkin.bio pentru TikTok. Funcția îți transformă feedul TikTok într-o pagină de destinație optimizată pentru dispozitive mobile, pe care se poate face click. 

Sfat #3: Alege o imagine de profil care să te reprezinte

Dacă o imagine valorează o mie de cuvinte, cea din biografia TikTok valorează un milion. Cu ajutorul acesteia poți transmite exact cine ești atunci când utilizatorii te caută. 

  • pentru influenceri, o poză prim-plan, sau un portret, sunt de folos
  • pentru branduri, folosește ceva ce oamenii vor recunoaște instantaneu, cum ar fi un logo

Sfat #4: Descrie cine ești și ce faci

Ai doar 80 de caractere pentru a descrie cine ești și ce ai de oferit, de ce ar trebui cineva să te urmărească. 

Ești specializat în psihologie? Sau ești pasionat de mixologie? Spune-le potențialilor urmăritori ce faci și încurajează-i să te urmărească. Poți folosi inclusiv emoticoane. 

Sfat #5: Folosește CTA

Dacă vrei să profiți la maxim de biografia TikTok, adaugă un îndemn puternic. Este singura modalitate de a-ți încuraja publicul să finalizeze o activitate.

Exemple:

  • Urmărește-mă
  • Click pe link-ul din bio
  • Verifică contul de Instagram 
  • Înscrie-te la

Sfat #6: Conectează-ți conturile de Instagram și YouTube

Dacă îți conectezi conturile de Instagram și YouTube, poți atrage trafic direct către acestea, fără să iei din spațiul dedicat biografiei. 

Află cum să folosești concret TikTok pentru afacerea ta.

În concluzie, cu aceste trucuri și tactici potrivite, biografia TikTok, alături de conținutul autentic pe care-l postezi.  pot genera valoare pentru brandul tău și îți poți crește numărul de urmăritori într-un mod organic.