Instagrammerul săptămânii – Cristina Munteanu

Instagrammerul săptămânii – Cristina MunteanuImaginează-ţi o persoană energică. Gata? La această energie mai adaugă un strop de curiozitatate şi multă bucurie. Crezi că am terminat? Deloc. După ce ai amestecat tot vei vedea că lipseşte ceva. Compoziţia are nevoie şi de puţin Instagram şi pasiunea de a întâlni oameni noi. Ba mai mult, organizarea de evenimente este ingredientul secret.

Despre persoana aceasta am mai vorbit într-un articol, unde vă povesteam despre ce lucruri am învăţat de la instagrammeri. Pe ea am lăsat-o ultima pentru că am vrut să-i dedic mai apoi un întreg articol – Cristina Munteanu. Persoana de la care am învăţat că pe Instagram “having fun” de multe ori e ceea ce ar trebui să-nsemne instagram.

Împreună cu Cristina am organizat primul instameet la nivel naţional în România şi de-atunci ne-am propus un obiectiv pe care ne străduim să-l atingem cu fiecare acţiune ce-o facem pe Instagram. Dorinţa noastră e să creştem comunitatea instagrammerilor din România şi cred că suntem pe calea cea bună, cel puţin statisticile ne arată aşa:) De curând a lansat contul de instagram @igersbucharest .

Cont oficial instagram – www.instagram.com/crisam

Iar pentru a putea menţine interviul cu tradiţie i-am lansat câteva întrebări Cristinei:)

1. De când te-ai apucat de Instagram şi de ce?

Am descarcat aplicatia inca de cand a fost lansata, prin 2010. La inceput am folosit-o insa exclusiv ca aplicatie de editare a fotografiilor pe care le faceam pentru un blog de moda pe care il tineam la vremea aceea. Imi placeau filtrele si formatul patrat care se incadra bine in designul general al blogului meu. Contul meu instagram era insa privat – l-am facut public vara trecuta (2013), la indemnul unui prieten. Din momentul acela, am schimbat radical si modul in care utilizam aplicatia: am abandonat pozele de moda si m-am orientat rapid catre fotografie in general, ca forma estetica, ca sursa de inspiratie si creativitate. Si desigur, am integrat rapid si aspectul de retea sociala al aplicatiei. Nu-mi venea sa cred ca nu utilizasem pana atunci toate aceste optiuni extraordinare! Astazi, aspectul social este cel pe care-l privilegiez, alaturi de calitatea fotografiilor publicate.

 2. Fotografiezi ceva anume sau orice ţi se pare interesant?

Contul meu nu are o tematica anume, nici din punct de vedere al continutului, nici din cel al editarii. Fotografiez orice imi atrage privirea, fie estetic, fie din pur interes al actiunii surprinse. Atunci cand postez insa, aproape intodeauna public fotografii in legatura directa cu starea mea de spirit la acel moment. Pentru mine, fotografia, imaginea este o modalitate de comunicare cu lumea externa – si prin urmare alegerea fotografiilor pe care le public este foarte personala si chiar intima, as putea spune. Daca o sa-mi parcurgi galeria, vei observa cum trec de la un citat filozofic la o iesire cu prietenii, de la un peisaj idilic la o scena urbana sau un detaliu de arhitectura. Pentru ca aceasta este viata mea interioara, tumultoasa si diversificata 🙂

 3. Care sunt aplicaţiile pe care le foloseşti pentru editarea fotografiilor înainte să le uploadezi pe Instagram?

VSCO, Snapseed si din cand in cand, Photoshop Express si Faded. De cand s-a lansat SKRWT, folosesc si aceasta aplicatie care este excelenta pentru corectarea perspectivei. Fotografiez cu camera nativa a telefonului meu, un iPhone 5S. Aproape intotdeauna incep editarea in VSCO, cu exceptia fotografiilor la care trebuie sa corectez perspectiva. In VSCO parcurg cateva etape ‘standard’ in procesul meu de editare: incep cu ‘crop’ in format patrat, pentru ca in general fotografiez in format landscape – un truc pe care l-am invatat de la Alex (@spatari). Apoi ajustez sharpness, putin contrast, putin exposure, ajustarea tonurilor cu ‘skin tone’ si in sfarsit aplic filtrul. In general aleg filtrul functie de continutul imaginii, nu sunt loiala numai anumitor filtre. Dar desigur am preferintele mele si uitandu-ma in urma observ de exemplu ca tind sa privilegiez filtrele cu claritate si contrast, comparativ cu cele ‘faded’. Printre preferatele mele sunt filtrele K si E.

In fine, dupa ce am terminat editarea in VSCO import imaginea in Snapseed pentru eventuale ajustari punctuale, o functionalitate foarte utila care lipseste deocamdata in VSCO. Si cateodata termin cu aplicarea unui filtru suplimentar in Faded.

Inca nu am folosit noile functii de editare din Instagram. M-am jucat putin cu ele, le-am testat, dar nu m-au convins mai mult decat actualele mele combinatii VSCO + Snapseed.

 4. Cine sunt Instagrammerii tăi preferaţi şi de ce?

Oh, sunt multi! Sunt tot timpul placut surprinsa de cata creativitate si simt artistic poti descoperi pe Instagram. Iata doar cativa din cei pe care-i urmaresc zilnic, care ma inspira si pe care ii admir. Mai mult, sunt mandra ca-i pot numi deja prieteni pe majoritatea dintre ei.

  •  Lavinia (@lavinia_cernau) – pentru ca lumea este minunat de buna si frumoasa in galeria ei! Pentru ca impartasim aceeasi pasiune pentru limba engleza. Pentru ca personalitatea ei este la fel de buna si frumoasa ca si fotografiile pe care le suprinde.
  • Raluca (@raltamas) – pentru stilul sau de fotografie si modul original in care prezinta orasul meu natal, Bucuresti. Pentru toate pozele ei de profil, pe care le schimba adesea. Si desigur, pentru toate momentele ‘fun’ petrecute la fiecare instameet impreuna!
  •  Alex (@spatari) – oh, sunt indragostita de fotografiile lui! Alex reuseste sa incadreze intr-un patrat scene de o frumusete uluitoare. Si pentru ca prin Alex am descoperit o comunitate de instagrameri din Rep Moldova plina de talent.
  •  Lorant (@lorantpandea) – Alex mi-a recomandat galeria lui Lorant, si asta cred ca spune tot 🙂 De atunci, am avut privilegiul sa ne si cunoastem si sa devenim prieteni. De fiecare data cand vin in tara, deabea astept sa mai iesim la fotografiat impreuna!
  • Dragos (@dragosbardac) – pentru sensibilitatea care transpare in fotografiile lui. Pentru abordarea sa in alb si negru. Pentru rabdarea cu care imi explica din technicile de fotografiat cu camera DSLR.
  • Thomas (@thomas_k) – un model de reusita pe Instagram, un model de modestie umana si un stil de fotografie candid alb-negru absolut uluitor!
  • Nadia (@nedijee) – pentru ca-mi place arhitectura si Nadia stie sa o prezinte in mod exceptional
  • Dirk (@macenzo) – pentru galeria lui perfecta de clisee arhitectonice bine ordonate, bine organizate si frumos colorate 🙂
  • Gitte (@gittestark) – pentru ca amandurora ne plac bicicletele si pasiunea aceasta comuna a dus la crearea unui hashtag si a unui cont dedicat pe care il gestionam impreuna: @peoplebikingpastwalls #peoplebikingpastwalls

 

Şi iată mai jos câteva dintre fotografiile Cristinei