Secretul din spatele unui podcast de succes

Secretul din spatele unui podcast de succesCa oameni de marketing, căutăm mereu cele mai actuale instrumente, actualizări ale aplicațiilor și diferite tipuri de conținut. Pe lângă conținutul video care este la mare căutare, una dintre modalitățile prin care putem învăța lucuri noi sau asculta povești este cu ajutorul podcasturilor.

În acest articol înveți chiar de la Mihai Morar, om de radio și gazda podcastului „Fain și Simplu” care este rețeta pentru un podcast de succes. În cazul său, ideea podcastului a venit din radio. A fost mereu fascinat de partea audio și de poveștile spuse pe această cale.

Pași la început pentru un podcast de succes

Numele

Este foarte important numele. În nume pui toată energia ta și tot ce vizualizezi pe viitor. De aici se dezvoltă povestea mai departe. Ce vrei să spui prin el?

Calcule

Indiferent ce vrei să lansezi, ar fi util să-ți faci un calcul al primului an. De exemplu, în cazul podcastului, Mihai s-a gândit dacă există 50 de invitați cu care să-și asigure conținutul. În cazul tău, poți începe, pe lângă elaborarea unei liste de invitați, cu o listă de subiecte pe care vrei să le abordezi.

Chiar dacă ești pregătit și ai un plan bine definit, un calendar, este bine să rămâi flexibil la discuții.

Podcastul este un soi de discuție Q&Story.

Chiar dacă ideea de podcast poate părea înfricoșătoare pentru mulți, acest moment este ideal să te lansezi deoarece piața de podcast din România este în creștere și este abia la început. Suntem în perioada romantică în care cei care au un podcast, vorbesc între ei, fac schimb de idei și păreri. Mai mult decât atât, poți găsi chiar și grupuri de suport cum este Podcast Focus.

Această perioadă este ideală pentru storytelling.  Deci, dacă vrei să înveți cum să faci storytelling, te invităm să citești acest articol.

Sfat: Ascultă și simte podcasturi internaționale.

Un mesaj pe care îl dă gaza unui podcast ajunge mult mai repede la urechile unui ascultător decât un mesaj scris.

Câteva sfaturi pentru cei care sunt la început de drum în podcasting

Dacă ești la început de drum în podcasting și simți că ești pierdut prin zona tehnică, iată câteva sfaturi pentru un podcast de succes:

  • Sunetul este esențial.
  • Disciplina este necesară.
  • Care este povestea? Gândește-te care este povestea pe care vrei s-o transmiți.
  • În ce stare îi aduce povestea ta pe ascultători și de ce ar spune-o mai departe.
  • Nu poți măsura starea în care e persoana care ascultă un podcast. 
  • Toată lumea poate să măsoare audiența.
  • Nu poți măsura starea în care e ascultătorul atunci când aude un mesaj comercial.
  • Fă podcasturi pentru companii, ca aceastea să-și spună propria poveste.

Tot ca un sfat la început de drum este legat de brandul comercial vs. brandul personal. Învață cum să-ți construiești brandul și cum să construiești o relație de lungă durată alături de comunitatea ta.

Pentru mai multe informații și sfaturi despre podcast, dar și despre comunicarea virală, te invităm să vizionezi întregul eveniment World of Digital Autumn 2021, transmis pe Facebook.